naar college Schaersvoorde.

Woensdag was ik in Aalten te gast bij het christelijk college Schaersvoorde. Leerlingen uit vwo-4 hadden zich, voor de nlt-module 'biomedische technieken', ingeleefd in hoe het zou zijn een handicap te hebben. Hun opdracht is iets te ontwerpen waar iemand met een handicap profijt van zou kunnen hebben. Daar weet ik natuurlijk alles van en dus hebben we dan ook goed gebrainstormd!
Ps... Aalten is een pokke eind weg 🤭 wel heel  leuk om te doen 

Compleet met een nieuwe zoek jouw kracht online omgeving om mee te presenteren

 

Verhaal van Annelot, Noa en Linde V5B

Gastles met Rob Jacobs 29-9-2021


Woensdagmiddag tijdens O&O/NLT hadden we een gastles over leven met een beperking. De gastles werd gegeven door Rob Jacobs. Rob is grafisch designer en met zijn site laat hij zien dat mensen met een beperking wel degelijk kunnen meekomen in de maatschappij. Rob heeft slappe spasme en zit daardoor in een elektrische rolstoel. Hij werd uitgenodigd op Schaersvoorde, zodat hij kon vertellen over leven met een beperking voor ons project: Biomedische technologie. In deze module wordt ons geleerd hoe technisch ontwerpen in z’n werk gaat.
Rob heeft verschillende filmpjes laten zien en na een uitleg konden we vragen stellen. Door de les en de vragen die werden gesteld zijn we veel te weten gekomen over hoe het is om een beperking te hebben en hoe je daar je kracht uit kunt halen. Rob was erg enthousiast en vertelde heel open over zichzelf, zodat we makkelijk met hem in gesprek konden gaan. Hierdoor zijn we te weten gekomen waar de knelpunten zitten bij een beperking. Onze taak is nu om hier een verandering in te brengen.
Annelot, Noa en Linde V5B

Naast dat ik vertelde dat ik heel positief in het levenstond ging ik natuurlijk ook vertellen wat  knelpunten waren dmv met beeld en verhaal

We gingen op zoek naar verschillen en overeenkomsten. voor mij de docenten en de leerlingen was het machtig interessant.!! Ik vond het super leuk om te doen en ik kom graag terug

en onthoud zet jezelf en een ander in zijn kracht dan kom je heel ver

kijk ook maar een hier